Connect with us

GÜNDEM

Emlak sektörünü bekleyen tutuklanma tehlikesi

Published

on

Esentepe’deki eski Rum malları üzerine yapılan sitelerin Almanya’da satışına aracılık etmek suçundan Güney Kıbrıs’ta tutuklanan Eva Kounzel’in şartlı serbest bırakılmak üzere Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedildi.

Güney Kıbrıs’ta Temyiz Mahkemesi’nin, Esentepe’deki eski Rum malları üzerine yapılan sitelerin Almanya’da satışına aracılık etmek suçundan tutuklanan Eva Kounzel’in (49), 17 Eylül’deki Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasına kadar şartlı serbest bırakılmak üzere Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddettiği bildirildi.

Alithia, “Duruşmasına Kadar Tutukluluğu Onaylandı” başlıklı haberinde, Kounzel’in 17 Eylül’deki duruşmasında, aleyhine getirilen 56 ayrı suçlamaya cevap vereceğini yazdı.

Habere göre İstinaf Mahkemesi, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin, Güney Kıbrıs’ta adına kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve KKTC ile arasındaki bağlantılar nedeniyle mahkemeden kaçma riski olduğu gerekçesiyle verdiği dava gününe kadar tutuklu kalması kararını, oy birliğiyle onayladı.

Kounzel, İngilizce ya da Rumca bilmediği, Güney Kıbrıs’ta tanıdığı olmadığı ve tutuklu kalması halinde Almanya’daki şirketinin batacağı gerekçesiyle, maddi teminat karşılığında ve mahkeme gününde yargıç huzurunda olmak kaydıyla serbest bırakılmasına ve 17 Eylül’e kadar Almanya’ya gitmesine izin verilmesi için temyize başvurmuştu.

GÜNDEM

‘’Pile’de Türkler sınırı ihlal etti’’ propagandasına Rum basınından sert tepki!

Published

on

Continue Reading

GÜNDEM

Yolsuzluk ulusal sporumuz oldu

Published

on

Rum medyası; Güney Kıbrıs’ta artan ‘yolsuzluk’ ve ‘demokrasi’ ile ilgili tartışmalara sert tepki vermeye devam ediyor. Rum Başkan

@Christodulides

’i yolsuzluğun içerisine batmakla eleştiren medya ‘’Kıbrıs Cumhuriyeti, güney Kıbrıs’ın sahte devleti. Mafya devleti’’ olarak öne çıkarılıyor. Öne çıkan Rum yazarlar, ”yolsuzluğun ülkede tiranlaştığını” kaydediyor.

Continue Reading

GÜNDEM

Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözüm vurgusu!..

Published

on

Kıbrıs meselesinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme varılmasının zamanı çoktan gelmiştir.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber