Güney Kıbrıs Rum yönetimi KKTC’de emlakçılık yapan bir İsrail’liyi Baf havaalanında tutukladı. Rum mahkemesi adı belirtilmeyen kişi için 5 gün tutukluluk emri verdi.
RUMLAR RAHAT DURMUYOR | Rum yönetimi, KKTC’de emlakçılık yapan veya mülk alanlara yönelik saldırgan tutumunu devam ettiriyor.
Rum polisi, bir kişiyi daha tutukladı. Suçlama 1974 öncesine ait Rum mülkü satışına aracılık etmek.
Güney Kıbrıs’ta Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın onayı ile yayınlanan “Taşlarda – Nefesimizi Yedik, Siz de Onu Toprağa Fısıldayacaksınız” adlı kitapta 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili olarak ‘siyasi çatışma’ ifadesi kullanılması fırtına kopardı.
📍Güney Kıbrıs’ta Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın onayı ile yayınlanan "Taşlarda – Nefesimizi Yedik, Siz de Onu Toprağa Fısıldayacaksınız" adlı kitapta 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili olarak ‘siyasi çatışma’ ifadesi kullanılması fırtına kopardı.
Libya’nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Temsilciler Meclisi’nin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Anlaşması’nı onaylaması Yunanistan ve Rumları bozguna uğramış durumda.
Hafter adımı ile bozguna uğradılar…
Libya'nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter'e bağlı Temsilciler Meclisi’nin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Anlaşması'nı onaylaması Yunanistan ve Rumları bozguna uğramış durumda.
İngiltere parlementosuna; KKTC’ye doğrudan uçuşların başlatılmasına izin verilmesi için yasa tasarısı sunuldu. Derhal Ercan havaalanına uçuşların başlatılması istendi.
İngiltere parlementosuna; KKTC'ye doğrudan uçuşların başlatılmasına izin verilmesi için yasa tasarısı sunuldu. Derhal Ercan havaalanına uçuşların başlatılması istendi.
Ercan’ın uluslararası havacılık standartlarına uygun olduğu belirtilen tasarıda, "İngiltere'de yaşayan 300… pic.twitter.com/JBXGoTqmR8
— Dr. Sefa Karahasan (@sefakarahasan) June 4, 2025