Connect with us

GÜNDEM

Evlatlarımızın acısını unutmadık, unutturmayacağız

Published

on

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine inançlarının tam olduğunu vurguladı.

“Adaletten beklentilerimiz var” diye konuşan Başbakan Üstel, “Kural tanımayan, yasa tanımayan bu olayların tekerrür etmemesi adına İsias davasında çıkacak kararın Türkiye Cumhuriyeti’ne örnek olması için bütün hassasiyetimizle buradayız” vurgusu yaptı.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek İsias davası öncesinde Başbakan Ünal Üstel mahkeme önünde açıklama yaptı. 

Başbakan Üstel konuşmasında, “6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde binlerce insanımızı yitirdik. Biz de KKTC olarak Şampiyon Meleklerimizi kaybettik. Geçen süre içinde Adıyaman’da kaybettiğimiz çocuklarımızın, evlatlarımızın duruşması için dördüncü kez buradayız” dedi.

-“-KKTC’de hayat durdu.. Tek yürek Adıyaman’dayız”

“KKTC’de hayat durmuştur” diyen Üstel, hükümet ve muhalefetle birlikte siyaset üstü, tek yürek olarak Adıyaman’da olduklarını vurguladı. “Ülkemizdeki insanımızın gözü kulağı Adıyaman’da…” diyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine inançlarının tam olduğunun altını çizdi.

İsias Otel’de 72 canın yitirilmesinin acısını yaşadıklarını dile getiren Başbakan Üstel, bu olayı felakete çeviren insanoğlunun, kurallara uymadan, yasa tanımadan binayı yaptığını söyledi. Üstel, bundan dolayı acıyı ve felaketi yaşadıklarını belirtti.

-“Adaletten beklentilerimiz var”

“Evlatlarımızın acısını sonuna kadar unutmadık, unutturmayacağız” vurgusu yapan Üstel, “Adaletten beklentilerimiz var. Kural tanımayan, yasa tanımayan bu olayların tekerrür etmemesi adına İsias davasında çıkacak kararın Türkiye Cumhuriyeti’ne örnek olması için bütün hassasiyetimizle buradayız” diye konuştu.

Başbakan olarak değil bir baba, bir KKTC insanı ve bir insan olarak ana muhalefet de dahil bakan ve milletvekillerinin Adıyaman’da olduğunu ifade eden Başbakan Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine inancımız tamdır. Neticeden beklentimiz, olası kast çıkmasıdır… Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz, sonuçlanana kadar KKTC tek yürek olarak Adıyaman’da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Bir kitap fırtına kopardı

Published

on

Güney Kıbrıs’ta Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın onayı ile yayınlanan “Taşlarda – Nefesimizi Yedik, Siz de Onu Toprağa Fısıldayacaksınız” adlı kitapta 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili olarak ‘siyasi çatışma’ ifadesi kullanılması fırtına kopardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Hafter adımı ile bozguna uğradılar

Published

on

Libya’nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Temsilciler Meclisi’nin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Anlaşması’nı onaylaması Yunanistan ve Rumları bozguna uğramış durumda.

Continue Reading

GÜNDEM

KKTC’ye direk uçun!

Published

on

İngiltere parlementosuna; KKTC’ye doğrudan uçuşların başlatılmasına izin verilmesi için yasa tasarısı sunuldu. Derhal Ercan havaalanına uçuşların başlatılması istendi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber