Connect with us

GÜNDEM

Published

on

Yunanistan’ın çözüm şartı: ”Kıbrıs’ta tek bir Türk askeri kalmamalı!..

DR. SEFA KARAHASAN X PAYLAŞIMI

Yunanistan Meclis Başkanı Nikitas Kaklamanis, güney Kıbrıs’ı ziyaret etti, ‘’ulusal hedeflerinin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve Türk askerinin Ada’dan tamamen çıkması olduğunu’’ söyledi. Rum Meclis Başkanı

@AnnitaDemetriou‘yu ziyaret eden Kaklamanis, ”Kıbrıs meselesi, Yunanistan Meclisi’ndeki tüm siyasi partilerin oybirliğiyle desteklediği bir konudur” dedi. Kıbrıs’ın birleşmesinden başka seçeneğin olmadığını öne süren Kaklamanis, ‘’Bunun gerçekleşmesi ve sürdürülebilir olması için tek Türk askerinin bile Ada’da kalmaması gerekir’’ dedi. Kaklamanis, daha sonra

@Christodulides ile de bir araya geldi. Görüşmede konuşan Christodulides KKTC’de yapılacak seçimlerde Ankara’nın belirleyici olduğunu savundu. Kıbrıs sorunun sürecinde KKTC’de yapılacak seçimlerin sonucunun önemli olduğuna dikkat çeken Christodulides şöyle devam etti: ”Sonuç ne olacak göreceğiz. Kimse sonucu önceden kestiremez. Ancak, özellikle bizi ilgilendiren en ciddi konulardaki nihai kararların Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız tarafından değil, Ankara’da alındığını da göz önünde bulundurmalıyız…”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

‘Ölü dalga’ vurdu, facia yaşandı!..

Published

on

KKTC’de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan ‘ölü dalga’nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar yeni bir savaşın eşiğinde

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

Continue Reading

GÜNDEM

Irkçı ELAM ile işbirliğinde Kıbrıs Türklerini boğma politikası

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber