Connect with us

Uncategorized

Kedi katliamı!

Published

on

Yeni Zelanda’nın Kuzey Canterbury bölgesinde tartışmalara neden olan kedi avı yarışması kapsamında 370 yabani kedi öldürüldü.

Radio New Zealand’ın (RNZ) haberine göre, etkinliğin organizatörü Matt Bailey, yarışmanın “domuz avı” yarışması olarak başladığını ancak artan yaban kedisi sayısı fark edilince “kedi avı” yarışmasına döndüğünü aktardı.

Toplam 370 yabani kedinin öldürüldüğü yarışmada, bir kişi 65 kedi öldürerek 500 Yeni Zelanda doları (yaklaşık 10 bin lira) değerindeki “ödülü” kazandı.

Kedilerin çiftliğine taşıdığı hastalıklar nedeniyle yıl içerisinde 40 kediyi öldürdüğünü açıklayan Bailey, bunun yeni bir durum olmadığını ama Yeni Zelandalıların kedileri çok sevdiği için bu yarışmanın birçok tartışmaya neden olduğunu vurguladı.

Bailey, kırsal alanlarda terk edilen kediler nedeniyle azalan kuş ve kertenkele sayısına işaret ederek, insanların kedileri kırsal alanlara atmasını engellemek için yasal düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uncategorized

Rum askerden 1974 açıklaması: Yunanistan bize ihanet etti

Published

on

1974 yılında savaşa katılan Rum asker Christos Eliades, Yunanistan’ın ihanetine uğradıklarını söyledi. Türk çıkarması olduğu zaman Yunan komutanın, ”Onlar müttefik ateş açmayın emri verdiğini” anlattı.

Continue Reading

Uncategorized

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve LTB Kadın Sığınma Evi arasında iş birliği protokolü yenilendi

Published

on

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında, LTB Kadın Sığınma Evi‘ndeki kadınların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla beş yıldır sürdürülen iş birliği protokolü yenilendi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB binasında düzenlenen imza törenine Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Genel Müdür Yardımcısı Deniz Mungan Sonuç, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Özlem Kavaz Soykan, Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu ile LTB Sosyal Hizmetler Şube Sorumlusu Sibel Demirpençe katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında, Kuzey Kıbrıs Turkcell, LTB Kadın Sığınma Evi’nde kalan kadınların iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü yer alabilmesi için çeşitli destek mekanizmaları oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

Amcaoğlu: “İrmar Market bölgesindeki aydınlatma sorunu giderildi”

Harmancı, “Kadınların sığınma evinde güvende hissetmeleri yanında dış dünya ile bağlantılarını koparmamaları da önemli. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu desteği, kadınların daha bağımsız olmalarına katkı sağlamaktadır.” dedi.

Continue Reading

Uncategorized

Kuzey Kıbrıs Turkcell 25. yılında interneti ikiye katlıyor!

Published

on

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 25. yılına özel bir kampanya duyurdu. Bu özel kampanya ile Turkcell’in yüksek hızını ve güçlü internet altyapısını dolu dolu yaşamak isteyen müşterilerine iki katı internet sunuyor. Kampanya kapsamında Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler, paketlerindeki interneti ikiye katlayarak internette kesintisiz bir deneyim yaşıyor.

“Bizim için müşteri memnuniyeti en ön planda”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Deniz Mungan Sonuç, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, “25. yılımızı kutlarken, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefledik. Bu özel kampanyamızla müşterilerimizin Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yüksek hız ve kalitesini daha fazla deneyimlemelerini sağlıyoruz. Müşterilerimize her zaman en iyi hizmeti sunma misyonuyla hareket ediyoruz ve 25. yılımıza özel bu kampanyanın da bu misyonumuzu güçlendireceğine inanıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

X2 internetten nasıl faydalanabilirim?

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 25. yılına özel devam eden kampanyasından yararlanmak isteyen müşterileriyle şu bilgileri paylaştı: “Kampanyadan, 25.YIL yazıp 2500’a kısa mesaj göndererek yararlanabilir, iki katı hediye internete sahip olabilirsiniz. Bu hediye internet hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de Türkiye’de yapılan kullanımlarınızda geçerli olacaktır. Paket kullanan tüm müşterilerimiz başvuru yaparak aktif paketlerindeki internetlerini ikiye katlayabilirler. Aldığınız hediye internet, 31 gün boyunca kullanılabilecektir. Kampanyaya dahil paket bilgileri ve detaylara kktcell.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.”

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber