Connect with us

GÜNDEM

Güler’den ‘iki devlet’ vurgusu

Published

on

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ve birlik komutanlarıyla videokonferans toplantısında konuştu. 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler, konuşmasında, Kıbrıs Türk’üne uzanan eli durdurdukları Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünü 20 Temmuz’da kutlayacaklarını anımsattı.

Güler, “Garantör ülke olarak uluslararası hukuk çerçevesinde icra ettiğimiz bu harekatın ne kadar haklı ve gerekli olduğu, oluşan ve günümüze değin süren güvenlik ortamından anlaşılmaktadır” dedi. 

Türkiye’nin, Adadaki iki devletli çözüme yönelik duruşunun ve Kıbrıs Türküne verdiği desteğin süreceğini kaydeden Güler, “tüm bu yoğun faaliyet akışı içerisinde kahraman Mehmetçik, ülkemizin hak ve menfaatleri ile asil milletimizin huzur ve güvenliği için kendisine verilen her türlü görevi yerine getirmeye azim ve kararlılığı içerisindedir” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

‘Ölü dalga’ vurdu, facia yaşandı!..

Published

on

KKTC’de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan ‘ölü dalga’nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar yeni bir savaşın eşiğinde

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

Continue Reading

GÜNDEM

Irkçı ELAM ile işbirliğinde Kıbrıs Türklerini boğma politikası

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber