GÜNDEM

Rum liderden, Erdoğan isteği

Published

on

GKRY lideri Nikos Hristodulidis Alfanews’e verdiği mülakatta, cesur kararlar alınmasını gerektirecek gelişmelerin yaşanacağını ve kendisinin bu kararları almaya hazır olduğunu açıkladı.

Hristodulidis aynı zamanda 2004 yılında yapıldığı gibi, kendisinin kabul etmeyeceği bir planı Kıbrıs halkının önüne getirmeyeceği konusunda güvence verdi.

Hristodulidis “Kıbrıs sorunu, Annan Planı ile çözülebilirdi, ancak Kıbrıs’ın AB üyeliğinden bir adım önce uluslararası toplum tarafından da trajik hatalar yapıldı” dedi.

Nikos Hristodulidis mevcut statükonun devam edemeyeceğini vurguladı. “Bu, herkes için bir uzlaşma olacaktır ancak ne yazık ki halkın hayali kurduğu adaletten, ki bu 1974 öncesi duruma geri dönüşten başka bir şey değdir, uzak olacaktır” dedi

Hristodulidis kritik bir konjonktürde Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasının iyi olabileceği görüşünü dile getirdi.

Nikos Hristodulidis, zamanın geçmesinin, Kıbrıs Rum tarafı aleyhinde sürekli olarak yeni olaylar getirdiğini belirtti.

GKRY lideri, yeni neslin olaylara farklı baktığını kaydederek, gençlerin çözüm istemediği yönündeki değerlendirmeyle hemfikir olmadığını ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNE ÇIKAN

Exit mobile version