Connect with us

GÜNDEM

Federalizme dayalı tekliflere karnımız tok

Published

on

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Tüm bu zulümler işlenirken Batılı kuruluşlar hiçbir şey yapmadılar. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk.” dedi.

“KKTC’DE DURUŞUMUZU ORTAYA KOYDUK”

Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Tüm bu zulümler işlenirken Batılı kuruluşlar hiçbir şey yapmadılar. 20 Temmuz 1974 Barış harekatıyla Türkiye, Kıbrıs Türk halklarının bağımsızlığına uzanan elleri kırmıştır. Kıbrıs Türkünün bağımsızlık iradesini kırmaya çalışan politikalar o günden bugüne kadar artarak devam etmektedir.

Oturulan müzakere masalarından ne yazık ki hiçbir çözüm çıkmadı. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Kıbrıs davasına ve KKTC’nin bağımsızlığına verdiğimiz önemi bir kez daha dünyaya ilan etmiş olduk. Kıbrıs Türk halkının kendi ayaklarının üzerinde durması için de desteklerimizi sürdürüyoruz.

“MUHALEFETİN NORMALLEŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ”

Özellikle muhalefetin Türkiye’yi yurt dışına şikayet eden siyaseti bırakmasını önemiyoruz. CHP milletvekilleri Avrupa’da ülke ülke dolaşıp PKK’nın gönüllü avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz faillerini aklama görevini de yine CHP üstlenmişti. Türkiye’ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim ifadesi göstermesi, açık şöyleyim muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyorum.

Tokalaşmak amacıyla uzatılan eli havada bırakmayız. Son 1 yılda bu yönde önemli adımlar attık. Komşularımızın yanı sıra pek çok uluslararası kuruluşla ilişkilerimizi ilerlettik.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Türk düşmanlığı eğitimi!

Published

on

Rum Sigma TV, komandoların eğitim alanında proğram yaptı, genç askerlerin ‘’Türk düşmanlığı altında eğitim yaptırıldığını’ ekranlara taşıdı.

Continue Reading

GÜNDEM

‘Kıbrıs Yunanistan ile birleşmeli’

Published

on

Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta yapılacak parlemento seçimleri öncesinde Irkçı ELAM partisi, Türkiye ve Kıbrıs Türklerine yönelik hakaret içeren açıklamaları ile gündemde.

Continue Reading

GÜNDEM

‘İki devlete asla izin vermeyeceğiz’

Published

on

Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı @Christodulides, Kıbrıs’ta asla iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘’Bizim için iki devletli çözüm diye bir şey yoktur, hatta düşünce olarak bile. Yasadışılığı asla meşrulaştırmayacağız’’ dedi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber