Connect with us

GÜNDEM

Tatar: Türkiye ve Avrupa kanadı ile istişare halindeyiz

Published

on

Güney Kıbrıs’ın mülkiyet konusunda attığı adımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuyu Türkiye ve Avrupa kanadı ile istişare halinde olduklarını söyledi.

Gündem Kıbrıs’ta Çiğdem Aydın’a konuşan Tatar, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Konuyu Türkiye ve Avrupa kanadı ile istişare halindeyiz. Sayın Erdoğan’da söyledi. Çare Taşınmaz Mal Komisyonu’nda. Güney Kıbrıs’ın adımları insani değil, hukuki değil. Masum insanları tutuklamak doğru değildir. Herhangi bir ihbar olmadan siz uçaktan inen adamı nasıl alıp götürüyorsunuz? Bu tamam değil. Onların da başı ağrıyacak. Bu insan hakları ihlalidir. İç hukuk tüketilince konu AİHM’e götürülecek. AİHM’de dava sonuçlanınca bu süreç de bitecek.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Liderler arasında İsrail tartışması!

Published

on

KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides ile KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman arasında silahlanma ve İsrail konusunda sert bir tartışma yaşandığı öğrenildi.

Continue Reading

GÜNDEM

İsrail, Rum borsasını da satın alıyor!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta askeri varlığını ilerleten İsrail’in Kıbrıs Rum Menkul Kıymetler Borsası’nı da satın almak için görüşmelere başladığı ve sonuçlanması için hukuki görüş beklendiği bildirildi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar kadın şarkıcı yüzünden Türk düğünü engelledi: AİHM’den 5 bin avroluk fatura yedi!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta kızının düğününü kadın şarkıcı ve dansçıyla yapmak isteyen Kıbrıslı Türk babanın düğünü engellendi, konu AİHM’ne taşındı.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber