Connect with us

GÜNEY KIBRIS

Mevcut hareketliliği değerlendirmeliyiz

Published

on

Güney Kıbrıs’ta Meclis ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması konusunda son dönemde var olan hareketliliğin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Alithia gazetesi, Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun perşembe akşamı partisi DİSİ tarafından düzenlenen “antişgal” etkinliğinde yaptığı konuşmaya yer verdi.

Dimitriu konuşmasında özetle, Kıbrıs sorununda son dönemde mevcut hareketliliği Yunanistan ile sıkı iş birliği içerisinde değerlendirmeleri ve Kıbrıs Rum tarafının “samimi ve olumlu tutumunun resmi olarak kayıtlara geçmesini sağlamaları gerektiğini” söyledi.

Şu anki seçeneğin, üniter devlet ve iki toplumlu iki kesimli federasyon arasında değil iki toplumlu iki kesimli federasyon ile ülkenin kalıcı bölünmesi arasında olduğunu vurgulayan Dimitriu, “bu girişim de başarıya ulaşmazsa, uluslararası toplumun, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümünün mümkün olmadığı sonucuna varma tehlikesi bulunduğunu” sözlerine ekledi.

GÜNDEM

‘’Pile’de Türkler sınırı ihlal etti’’ propagandasına Rum basınından sert tepki!

Published

on

Continue Reading

GÜNDEM

Yolsuzluk ulusal sporumuz oldu

Published

on

Rum medyası; Güney Kıbrıs’ta artan ‘yolsuzluk’ ve ‘demokrasi’ ile ilgili tartışmalara sert tepki vermeye devam ediyor. Rum Başkan

@Christodulides

’i yolsuzluğun içerisine batmakla eleştiren medya ‘’Kıbrıs Cumhuriyeti, güney Kıbrıs’ın sahte devleti. Mafya devleti’’ olarak öne çıkarılıyor. Öne çıkan Rum yazarlar, ”yolsuzluğun ülkede tiranlaştığını” kaydediyor.

Continue Reading

GÜNDEM

Ada’ya gönderilen askeri unsurlar kalıcı olmamalı

Published

on

Cumhurbaşkanı @RTErdogan, İran’daki savaş bahanesiyle bazı Avrupa ülkelerinden Ada’ya gönderilen askeri unsurların kalıcı olmaması gerektiğini söyledi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber