Connect with us

GÜNDEM

‘Cafer Gürcafer 135 bin 800 Euro rüşvet aldı’

Published

on

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam tutuklanan Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer “İrtikap, Sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme” , birlik çalışanları olan H.A. ve N.T. ise “Sahte evrak düzenleme” suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede detayları paylaşan polis, 28 Mart 2024 tarihinde mahkeme emri gereği ülke genelinde başlatılan ülkeye girişlerde çalışanların ön izin ve bordro üzerinde soruşturma başlatıldığını söyledi.

Gürcafer’in söz konusu işlemlerle ilgili işleri hızlandırma, müracaatları iptal etme gerekçeleri ile 2020 ve 2023 yılları arasında 135 bin 800 Euro parayı işleri yapma karşılığında aldığının tespit edildiğini belirtti.

Polis, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ile Çalışma Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını, ülkeye gelecek işçilerin ön izin ve kota çalışma işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla bu faaliyetleri sürdürdüğünü kaydetti.

Polis mahkemede, Çalışma Bakanlığı ile geçmişte yapılan protokol kapsamında Müteahhitler Birliği’nin şirket talebine göre ülkeye işçi getirtebileceğini ancak 30 yabancı isçiyi bir şirket adına getiren Müteahhitler Birliği’nin şirkete bilgi vermediğini aktardı.

Polis, bu işçilerin şirkete teslim edilmediğini ve 14 kişini şuan nerede olduğunun bilinmediğini aktardı.

Polis, 16 kişinin ise Cafer Gürcafer’in oğlunun şirketinde olduğunu ve bu kişilerin polise teslim edileceğini ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Savunma Bakanı’ndan Türkiye’ye tehdit!

Published

on

KIBRIS Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas, Türk savaş uçaklarının Rum hava sahasını ihlal ettiğini öne sürerek, Türkiye’ye tehditler savurdu.

Continue Reading

GÜNDEM

Rum liderden Yunanistan Başbakanı’na: ‘’Bizi 1974’te sattınız, şimdi de mi satacaksınız?’’

Published

on

GÜNEY Kıbrıs’ın en önemli siyasi figürlerinden eski AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, 2017 Crans-Montana’da Kıbrıs zirvesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Continue Reading

GÜNDEM

Rum lider, “Ankara masaya istediğimiz yerden gelecek” tehdidi savurdu, Rumlar bile güldü!

Published

on

📍KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides’in Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, ‘’Türkiye’ye öyle yaptırımlar konulacak ki, Ankara masaya Rum tarafının istediği yerden gelecek’’ tehdidi savurduğu, Rum siyasetçi Andros Kiprianu’nun cevabı karşısında suspus olduğu ortaya çıktı. Kiprianu yaşananları şöyle anlattı:

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber