Connect with us

GÜNDEM

Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar başarılı olamayacaktır: Kirli oyunun farkındayız

Published

on

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye çıkarma yaptı, net mesajlar verdi. Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Cumhuriyet Meclisi Açılışı’nı yapan Erdoğan, Kıbrıs Türkü ile Türkiye arasını kimsenin açamayacağına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öne çıkan mesajları şöyle:

OYUNA GELMEYECEĞİZ: KKTC üzerinden oynanmak istenen kirli oyunun farkındayız. Bu oyuna düşmeyecek ve prim vermeyeceğiz. Adlarımız farklı olsa da söz konusu Kıbrıs davası olunca; soyadımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir.

UMUDU HAK EDİYOR: 500 yılı aşkın süredir kök saldığı adada, dilini, dinini, kültürünü kahramanca muhafaza eden Kıbrıs Türk Halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, başarılı olamayacaktır. Sevginiz ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum.

İKİ DEVLETLİ GÖRÜŞME: Çözümsüzlüğün bedelini kimse Kıbrıs Türkü’ne ödetemez. KKTC Türkiye’nin desteğiyle ilelebet payidar olacaktır. Eğer çözüm olacaksa iki toplum arasında değil, egemen eşitlik ilkesiyle iki devlet arasında olacaktır.

RUM MUHATAP OLMAZ: Ada’nın gerçeklerine uygun bir çözüm gelmedikçe bizim Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni muhatap almamız, ticaret yapmamız mevzubahis olamaz. Kıbrıs’a suyu getirdiğimiz gibi enerji sorununu da mutlaka halledeceğiz.


Tatar: Federasyon
defteri kapanmıştır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Bu halk azınlık değildir. Bu devlet kimsenin lütfu değil, halkımızın direnişiyle, inancıyla kurulmuştur. Artık federasyon defteri kapanmıştır.


Umutlar
söndü!

Rum medyası ziyareti böyle gördü: Erdoğan umutları söndürdü, müzakereler sadece iki devlet arasında olur, topluluklar arasında olmaz

Tarihsel
mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında yer alan Girne Kalesi, Salamis ve Bellapais ile tarihsel mesajlar verildi.

1-   Girne Kalesi’ne yaptığı Osmanlı göndermesiyle Kıbrıs Türklerinin uç beyliğine verilen önemi ortaya koyuyor.

2-   Bellapais’in sükûneti vurgusuyla aslında barışın önemine vurgu yapıyor. Kıbrıs’ta 50 yılı aşkındır Türkiye’nin varlığıyla silahların susması arasındaki illiyet bağına gönderme yapıyor. Türk askerinin barış misyonuna da gönderme yaparak Kıbrıs’taki huzurun bekçisinin Türk silahlı kuvvetleri olduğunu anlatıyor.

3-   Salamis taşlarındaki insanlık izleri ile ilgili de bölgedeki önemli deniz savaşlarına ve dolayısıyla Akdeniz’deki insanlık mirasının Kuzey Kıbrıs’taki derinliğine atıf yapıyor.


‘Başörtüsü ile uğraşan
karşısında bizi bulur’

Yap sendikacılığını. Burada kalkıpta kızlarımızın başörtüsü ile uğraşmaya kalkarsan, kusura bakma karşında bizi bulursun. Biz bunun mücadelesini çok verdik. Ve bu mücadeleyi vere vere buralara geldik.

Üç beş marjinal rahatsız olacak diye Teknofest ruhundan buradaki muazzam tablodan vazgeçmeyiz. Boykot dediniz ne oldu? Meydan tıklım tıklım dolu. Burada da boykot dedikçe meydanlar doldu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Niyeti bizi kucağa oturtmak

Published

on

KKTC Cumhurbaşkanı @ErsinrTatar Dış Basın Birliği’nin yaza merhaba etkinliğinde konuştu; Rum Başkan @Christodulides’in niyetinin Kıbrıs Türk halkını muhatap almamak olduğunu söyledi.

Continue Reading

GÜNDEM

“Amaç Turkiye’yi bölgede devre dışı bırakmak…”

Published

on

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya gönderdikleri ortak mektupta, ABD’yi 3+1 formatındaki (Yunanistan, İsrail, Güney Kıbrıs + ABD) bir sonraki bakanlar toplantısına katılmaya davet etti.

Continue Reading

GÜNDEM

‘Kıbrıs Türklerini azınlık gören varsa o sahtekâr bir politikacıdır’

Published

on

Kıbrıslı Rum ekonomist ve sosyal bilimci George Koumoullis, @politis_news gazetesinde ‘Vatanımızın yarısını nasıl kaybettik’ başlıklı yazısında önemli noktalara değindi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber