KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ‘iki devletli siyasetten vazgeçildi’ haberleri üzerine sert bir açıklama yaptı
KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN SERT TEPKİ: İKİ DEVLET POLİTİKASINI SİLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!..
📍KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 'iki devletli siyasetten vazgeçildi' haberleri üzerine sert bir açıklama yaptı ve Kıbrıs'ta iki devletli siyasetin devam ettiğini… pic.twitter.com/GxgacKZzGr
Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta yapılacak parlemento seçimleri öncesinde Irkçı ELAM partisi, Türkiye ve Kıbrıs Türklerine yönelik hakaret içeren açıklamaları ile gündemde.
📍Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta yapılacak parlemento seçimleri öncesinde Irkçı ELAM partisi, Türkiye ve Kıbrıs Türklerine yönelik hakaret içeren açıklamaları ile gündemde.
ELAM, Kıbrıs Türklerinin azınlık olduğunu ve asla eşitlik verilemeyeceğini savunuyor. Partinin liderliği,… pic.twitter.com/JA83gMKO7U
— Dr. Sefa Karahasan (@sefakarahasan) May 15, 2026
Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı @Christodulides, Kıbrıs’ta asla iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘’Bizim için iki devletli çözüm diye bir şey yoktur, hatta düşünce olarak bile. Yasadışılığı asla meşrulaştırmayacağız’’ dedi.
📍Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı @Christodulides, Kıbrıs’ta asla iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘’Bizim için iki devletli çözüm diye bir şey yoktur, hatta düşünce olarak bile. Yasadışılığı asla meşrulaştırmayacağız’’ dedi.