Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs sorununa BM kararları ve Avrupa değerleri temelinde bir çözüm bulunmasını desteklediğini söyledi.
📍Avrupa Parlamentosu Başkanı @RobertaMetsola Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs sorununa BM kararları ve Avrupa değerleri temelinde bir çözüm bulunmasını desteklediğini söyledi.
“Kıbrıs’ta işgale son verme ve birleşik Kıbrıs desteğinde bulunduğu” ifade edilen Metsola,… pic.twitter.com/FtQaB4e5TI
KKTC’de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan ‘ölü dalga’nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.
'Ölü dalga' vurdu, facia yaşandı!..
📍KKTC'de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan 'ölü dalga'nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.
''Ölü dalga geminin altına vurunca gemi 3 metre havaya çıkıyor ve sonrasında… pic.twitter.com/ixQeJJFYn8
Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.
📍Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.
Uzatmadan; net yazalım.
Rum halkı büyük bir endişe içinde; çünkü bölgede yaşanacak herhangi bir çatışmanın… pic.twitter.com/NG8YkrPkDd
Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.