Güney Kıbrıs’ın en saygın gazetelerinden olan Politis’te çıkan bir yazıda Rum lider @Christodulides‘e ağır sözlerle yüklenildi ve Türkiye’ye karşı ‘Boş kahramanlık’ yaptığı vurgulandı.
📍Güney Kıbrıs’ın en saygın gazetelerinden olan Politis’te çıkan bir yazıda Rum lider @Christodulides'e ağır sözlerle yüklenildi ve Türkiye’ye karşı ‘Boş kahramanlık’ yaptığı vurgulandı.
Kıbrıs sorunun çözümünde Türkiye’nin önemine işaret edilen yazıda, Rum liderin bunu… pic.twitter.com/kO16HuqY7q
— Dr. Sefa Karahasan (@sefakarahasan) May 10, 2026
Kıbrıslı Rum yazar Panayotis K. Mavros, ülkeyi yabancı askerlerin üssü haline çeviren Rum Başkan Nikos Christodoulides yönetimini ağır sözlerle eleştirdi ve “İsrail’e, Mısır’a güvenme! Türkiye bizi ıstakoza çevirir” dedi.
📍Kıbrıslı Rum yazar Panayotis K. Mavros, ülkeyi yabancı askerlerin üssü haline çeviren Rum Başkan Nikos Christodoulides yönetimini ağır sözlerle eleştirdi ve “İsrail'e, Mısır'a güvenme! Türkiye bizi ıstakoza çevirir” dedi.
KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na Rum lider Nikos Christodulides’in Türk toprağı “Güzelyurt’a döneceğiz” açıklamasını sordum.
“Rum lider elindeki toprağı nasıl koruyacağını düşünsün…”
📍KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na Rum lider Nikos Christodulides’in Türk toprağı “Güzelyurt’a döneceğiz” açıklamasını sordum. Cevabı sert oldu;
Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodoulides, KKTC’nin Güzelyurt ilçesine geri dönüş talebinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Tüm topraklarda serbestçe dolaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
📍Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodoulides, KKTC’nin Güzelyurt ilçesine geri dönüş talebinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Tüm topraklarda serbestçe dolaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.