Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.
KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides ile KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman arasında silahlanma ve İsrail konusunda sert bir tartışma yaşandığı öğrenildi.
📍KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides ile KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman arasında silahlanma ve İsrail konusunda sert bir tartışma yaşandığı öğrenildi.
Yabancı ülkelerle yapılan askeri anlaşmaları ve İsrail'in ile ilişkileri eleştiren Erhürman'ın, Christodulides… pic.twitter.com/ShclpblQjC
Güney Kıbrıs’ta askeri varlığını ilerleten İsrail’in Kıbrıs Rum Menkul Kıymetler Borsası’nı da satın almak için görüşmelere başladığı ve sonuçlanması için hukuki görüş beklendiği bildirildi.
İsrail, Rum borsasını da satın alıyor!
📍Güney Kıbrıs'ta askeri varlığını ilerleten İsrail’in Kıbrıs Rum Menkul Kıymetler Borsası’nı da satın almak için görüşmelere başladığı ve sonuçlanması için hukuki görüş beklendiği bildirildi.