Connect with us

GÜNDEM

Rum Ordusu’nda ‘aşağılanma’ krizi

Published

on

Rum Milli Muhafız Ordusunun temellerini havaya uçuran ve etkileri Rum Başkanlık Ofisine bile ulaşan bir bomba mektup… Zira mektubun imzası güvenlik teşkilatının rastgele bir üyesine değil, bizzat Komutan Yardımcısı Korgeneral Lukas Hacımihael’e aittir.

Rum Milli Muhafız Ordusunun subaylarına gönderilen mektupta, Komutan Yardımcısı’nın şok edici ifadeleri yer almaktadır:

“Orduda 41 yıl ve aktif hizmette 37 yıl geçirdikten sonra, en kıdemli aktif Kıbrıslı Subay olan Komutan Yardımcısının ve dolayısıyla Komutanın kurumunu ve değerini düşürmek amacıyla en büyük aşağılanmayı yaşadım.”

Aynı bomba mektupta Hacımihael, Kıbrıslı subay ve ast subayı aşağılayıcı bir şekilde yargılayan “efendilere” atıfta bulunarak, tüm davadaki sorumluluk yükünü GKRY Savunma Bakanlığı ve Rum Genelkurmay Başkanlığı liderliğine aktarmaktadır.

Komutan Yardımcısının mektubunun tamamı

“Olası emekliliğim göz önünde bulundurulduğunda, 31 Ağustos 2024 tarihinde, Kuvvetlerin en kıdemli Kıbrıslı muvazzaf subayı olan Milli Muhafız Komutan Yardımcılığı kurumsal görevine ilk atamamın tamamlanacak olması nedeniyle, sizinle iletişim kurma ihtiyacı hissediyorum ve bu nedenle bu mektubun Milli Muhafız Ordusu üyelerine iletilmesini talep ettim.

Dostlarım, asker arkadaşlarım, aynı göreve ve aynı amaca gönül vermişler,

Siperlerin üzerinde kararlı, sağlam, azimli ve tartışılmaz bir şekilde durdunuz. İkinci ve bazılarımız için ilk ailemiz olan Milli Muhafız Ordusuna karşı patolojik bir sevginiz var. Bunu gidenlere, yaşayanlara, gelecek olanlara borçluyuz, ama en çok da genç çocuklar olarak ettiğimiz yemine, sadık ve çalışkan askerlere borçluyuz.

Bu yarı işgal altındaki küçük Vatanımızın sahip olduğu en değerli şeyin sizler olduğunuzu asla unutmayın. Bugün kalite, organizasyon, verimlilik ve daha geniş bir kamu hizmetinde var olanın en iyisisiniz ve başka herhangi bir ordunun ya da hizmetin başka herhangi bir subayından (bireysel düzeyde, kalite, hazırlık ve özellikle eğitim açısından) kıskanılacak hiçbir şeyiniz ya da hiçbir şeyiniz yok.

Diğer silahlı kuvvetler daha iyi teçhizata, kıyaslanamaz araç ve silahlara, bütçelere, okullara ve uluslararası deneyime sahip olabilirler, ancak siz ortak tatbikat ve müsabakalarımızda yetenek ve kabiliyetler bakımından hiç kimseden aşağı olmadığınızı kanıtladınız. Kıbrıslı Subay, Astsubay ve ayrıca Milli Muhafız Ordusu seviyesine ilişkin deneyim ve bilgim, size ve komuta ettiğiniz personele olan güvenimi güvenle ifade etmemi sağlıyor.

Bu nedenle, nereden gelirse gelsin, Kıbrıslı Subayı küçük düşürmeye çalışmak nihai amaç ve hedefiyle, kişiliğinizi küçük düşürmeye yönelik herhangi bir aşağılama veya girişimi asla kabul etmemenizi tavsiye ederim. Kuvvet personelinin (aktif görevdeki personel ve yedeklerimiz/ milli muhafız askerlerimiz da dahil olmak üzere) kabiliyet ve yeteneklerini aşağılamaya yönelik herhangi bir girişimi asla kabul etmeyin.

Çünkü Milli Muhafız askerleri, ana caydırıcı güç ve aynı zamanda, belirli koşullar altında, kutsanmış gün geldiğinde, Kıbrıs Helenizminin kabul ettiği, desteklediği ve tüm varlığıyla ve aynı zamanda hizmet etmek için bize güvendiği çocuklarıyla desteklediği işgalin sonuçlarını düzeltmek için çağrılacak olan Güç, yorulmak bilmeyen sütunlarısınız. Başka kimse değil.

Ve eğer bazı ‘efendiler’ Kıbrıslı Subay ve Astsubayları aşağılayıcı bir şekilde (empati ve kıskançlıkla) yargılıyorlarsa ve mevcut Milli Muhafız askerlerinin diğer silahlı kuvvetlerle karşılaştırıldığında yeteneklerinin eksik olduğunu düşünüyorlarsa, daha iyi bir seviyede olabileceğini iddia ediyorlarsa, Milli Muhafız askerlerinin gerçek hazinesini, personelini görmek için ” atlarından inmelerine ” izin verin.

Sözlerimin doğruluğuna tamamen inanarak, bir yandan, ülkenize ve Milli Muhafızlara olan sevginizle, sıkı çalışmanızla, ama her şeyden önce eğitiminizin ve hazırlığınızın kalitesiyle her gün onları haksız çıkarmaya devam etmenizi tavsiye ediyorum. Öte yandan, onları Milli Muhafız askerlerinin 60 yıllık tarihini, “hizmet eden liderler tablosu” aracılığıyla incelemeye çağırıyorum ve orada, tüm ama tüm soruları ve şüpheleri çözülecektir.     

Bir Subay olarak sırasıyla 287 MP, 391 MP, 231 MP, 215 MP, LNN, 651 MP, 213 MP, 6. CP, 231 M / K MP, 9. CP’de görev yapma onuruna sahip oldum, GEF/DEFIC, MoDES (MESA ve Kriz Yönetimi Dairesi), GEF/DEFIC, GEF/DEFIC, 7. M/K Taburu PZ ve Operasyonel Strateji Birimi. Sadece 3 subay ve 78 SN ile LN’ye, 14 subay ve 285 er ile 213 CP’ye (18 karakol ve 27 korunan nokta ile) ve 35 subay ve 220 er ile 231 M/K CP’ye (286 M/K CP ile birlikte) Bishpika’nın komutası altındaki iki Caydırma Birliğinden biri iken komuta etme şansına sahip oldum.

Ama aynı zamanda Sivil Savunma Gücüne 2 yıl boyunca (2015-2017) komuta etme onurunu da yaşadım ve gönüllülüğün, fedakârlığın ve özverili Vatan ve insan sevgisinin ne olduğunu en iyi gönüllülerden uygulamalı olarak öğrendim. Solea bölgesinde 2016 yılında meydana gelen büyük yangında onlarla birlikte ‘savaştım.’

Mayıs 2020’de 7. M/K TAXI PZ’nin komutasını devraldığımda, eşi benzeri görülmemiş bir deneyim yaşadım ve Kıbrıslı Subayların ve tüm Milli Muhafız subaylarının sonsuz potansiyelini fark ettim ve genç subay ve astsubaylarımızın sahip olduğu tutku, istek ve kalite beni heyecanlandırdı. Komutan Yardımcısı olarak görev yaptığım son 22 ay boyunca kamplara, karakollara ve birliklerimizin eğitim alanlarına yaptığım ziyaretlerin her birinde aynı duygular oluştu.

Bunu iletmek ve aynı zamanda 25 Haziran – 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında tüm Milli Muhafız kamplarına / karakollarına / hizmetlerine bir kez daha, belki de kariyerimin son ziyaretinde personelimizi görmek istedim.

Ne yazık ki ben yasaklandım. Orduda 41 yıl ve aktif hizmette 37 yıl geçirdikten sonra, Kıbrıslı Komutan Yardımcısının kurumunu ve değerini düşürmek amacıyla (son 10 aydır Milli Muhafız Ordusunda olup bitenleri protesto etmem sonucunda) en büyük aşağılanmayı yaşadım, En iyi yıllarımı yaşadığım yerleri ziyaret etmem yasaklandığı için, en kıdemli aktif Kıbrıslı Subay ve dolayısıyla bir varlık olarak Kıbrıslı Subay’ın kendisi. Bunun nedeni, orduya aktif olarak katılan bir Subaya duyulan bu ihtiyacı anlamadıklarıdır.

Bir ihtiyaç, SADECE PGA’yı yürüdüğünüzde, bir kez değil, kariyerinizde 3 kez, “KONTROL” den “CAPAPARI” ya, P’de bir gece kaldığınızda. “Kameni”, “Ishtos”, “Perivoli”, 303/211 CP, 208/213 CP (Komutan olarak), “Skasmata”, “Debozito” (62 TETH), “Asromutti”, anlarsınız. Öngörülemeyen durumlarla dolu sıcak bir dönemden sizi sadece bir nefes uzağa götüren deneyimsel deneyimlerden yoksun olduğunuzda kesinlikle anlaşılamayacak bir ihtiyaç. Ve kariyerim boyunca, 2004 Noel’inde 213 TP Komutanı olarak ve Eylül 2020’de 7. M/K Tabur PZ Komutanı olarak bu tür iki olayı yoğun bir şekilde yaşadım. Ve elbette, Athineu’nun dış kasabasını hala ara bölgenin bir parçası olarak gören üniformalı veya üniformasız insanlar tarafından anlaşılamaz.

Olanlardan dolayı gerçekten üzgünüm, ancak bu üzüntü, güzel anlar ve deneyimlerle dolu bir Subay olarak tamamen tamamlanmış hissetmenin ezici memnuniyetini azaltmıyor ve bunun için bana beklemediğim şeyleri cömertçe veren Tanrımıza minnettarım.

Ve eğer 31 Ağustos 2024 gerçekten de Komutan Yardımcısı olarak son günümse, o zaman tatbikat alanlarında ve kadrolarda birlikte başardıklarımızdan gurur duyarak, anılarla dolu bir sandığı yanıma alarak ve aynı zamanda son 40 gün boyunca hissettiğim gibi, beni kalbimin derinliklerinden size en büyük ‘teşekkürü’ ifade etmek zorunda bırakan özverili sevginizle dolu olarak ayrılacağım.

Milli Muhafız Ordusu ve Kıbrıs’ımız için daha yapacak çok işimiz olduğundan emin olabilirsiniz.

Ayrıcalık, azim, sabır ve tevazu ile iyi şanslar”.

KAYNAK: https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1486489/apokaliptiko-epistoli-vomva-tou-iparchigou-tis-ethnikis-frouras-ezisa-ton-apolito-exeftelismo/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Business

Özuslu: Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında Cruise turları yapılıyor

Published

on

CTP Milletvekili Sami Özuslu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye basınında yer alan bir habere dikkat çekti.

Özuslu, “Türkiye basını ‘Bodrum’a ilk kez gelen dev kruvaziyer 3539 yolcu getirdi’ başlıklı bir haber yaptı. Explorer of the Seas adlı Cruise gemisinden inen binlerce turistin Bodrum’da keyifli zamanlar geçirdiği, Türk turizmcilerin mutlu olduğunu anlatıyor haber, ancak eksik.” ifadelerini kullandı.

“Geminin bir sonraki durağı Limosol Limanı oldu”

Açıklamasında, Türkiye basınının haberde önemli bir detayı atladığını belirten Özuslu, “Explorer of the Seas gemisinin bir sonraki durağı yazılmamış haberde… Ekleyip haberi tamamlayalım: ‘Bodrum’dan yola çıkan Explorer of the Seas’in bir sonraki durağı Limasol Limanı oldu.'” dedi.

Özuslu, Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki deniz trafiğine de dikkat çekerek, “Türkiye basını bu önemli bilgiyi vermemeyi tercih etse de gemilerin hareketlerini izleyen Marine Traffic gibi uygulamalarda, ‘birbirini tanımayan’ ve ‘limanlarını birbirine açmayacağını’ söyleyen Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında bol bol ‘direkt’ Cruise turları yapıldığı görülüyor.” ifadelerini kullandı.

“‘Egemen eşitlik’ten dem vuranlardan yanıt beklemiştim, kimseden ses gelmedi”

MS Oosterdam adlı bir başka kruvaziyerin de Limasol Limanı’ndan kalkarak Antalya Limanı’na uğradığını belirten Özuslu, “Benzerleri bolca var, isteyen uygulamaya girip bakabilir.” diye ekledi.

Geçtiğimiz dönemde de benzer bir duruma dikkat çektiğini ifade eden Özuslu, “Kısa bir süre önce buna benzer bilgiler verip ‘Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti limanlarını birbirlerine açma kararı aldılar da bizim haberimiz mi olmadı’ diye sormuş, ‘egemen eşitlik’ten dem vuranlardan yanıt beklemiştim. Ne Tatar ne Üstel ne turizmden sorumlu Ataoğlu ve ne de Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bu konuda tek kelam etti! Demek ki edecek tek kelamları, konuşmaya cesaretleri yok.” şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Türklerin turizm alanında by-pass edilmesine sessiz kalınmasını eleştiren Özuslu, “Bir sonraki adımda ne mi olacak? Kim bilir, belki de ‘direkt uçuş’lar başlayacak. Yok, Ercan-Bakü ya da Ercan-Heathrow arasında değil… Larnaka-İstanbul, Antalya-Baf arasında… Teknik olarak değilse de politik olarak Bodrum-Limasol seferi ile Antalya-Larnaka seferi arasında hiçbir fark yok çünkü!..” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

GÜNDEM

New York’ta liderler buluşması

Published

on

Tatar, New York’a gitmeden önce net konuştu, “Biz Kıbrıs Türkü’nün egemenliğinden taviz veremeyiz” dedi şu mesajları verdi:

Continue Reading

GÜNDEM

YDP hükümetten çekilecek

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meclis Başkanı bu kez 5’inci turda da seçilemezse, hükümetten çekilmeyi yetkili kurullarına götüreceğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi’ne bir an evvel Meclis Başkanı için adayını belirleme ve arkasında durma çağrısı yapan Arıklı, BRT’ye açıklamalarda bulundu Arıklı, Meclis Başkanı seçim sürecinde yaşananların da ele alındığı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, bu konuda kendisine hükümetten çekilme dahil her türlü yetkinin verildiğini belirtti.

Ulusal Birlik Partisi’nin belirleyeceği adayın arkasında olacaklarını ifade eden Arıklı, Meclis Başkanı bu kez 5’inci turda da seçilemezse, hükümetten çekilmeyi yetkili kurullarına götüreceğini söyledi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber