Connect with us

GÜNDEM

Rumlardan tehlikeli siyaset: 49 yaşındaki AB vatandaşı tutuklandı

Published

on

49 yaşındaki Avrupa vatandaşı, Kuzeyde Kıbrıslı Rumlara ait malların “gasp edilmesi” olayına karıştığını gösteren belgelerle Larnaka havaalanından seyahat etmeye çalışırken, Rum Polisi tarafından tutuklandı.

Rum Polis Sözcüsü Hristos Andreu Alfanews’e yaptığı açıklamada, 49 yaşındaki kadının karıştığı iddia edilen olayın, Rum makamları tarafından ancak 27 Haziran 2024 tarihinde soruşturulmaya başlandığını ve hakkında tutuklama emri çıkarıldığını söyledi. Larnaka Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi suçla karşı karşıyadır:

·       Ağır suç işlemek için komplo kurmak

·       Başka bir kişiye ait mal için işlem yapmak

Söz konusu kadının, Kıbrıs Rum makamları tarafından soruşturulan diğer davalarda olduğu gibi arabuluculuk yapılmaksızın, kuzeyde Kıbrıslı Rumlara ait malların yasadışı alım ve satımlarında özel bir rolü olduğu iddia edilmektedir.

Andreu, bunun yeni bir dava olduğunu ve bugün hakkında Avrupa ve uluslararası tutuklama emri çıkarılan Alman vatandaşı Martin Josef Rikels davasıyla ilgili olmadığını söyledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Türk düşmanlığı eğitimi!

Published

on

Rum Sigma TV, komandoların eğitim alanında proğram yaptı, genç askerlerin ‘’Türk düşmanlığı altında eğitim yaptırıldığını’ ekranlara taşıdı.

Continue Reading

GÜNDEM

‘Kıbrıs Yunanistan ile birleşmeli’

Published

on

Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta yapılacak parlemento seçimleri öncesinde Irkçı ELAM partisi, Türkiye ve Kıbrıs Türklerine yönelik hakaret içeren açıklamaları ile gündemde.

Continue Reading

GÜNDEM

‘İki devlete asla izin vermeyeceğiz’

Published

on

Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı @Christodulides, Kıbrıs’ta asla iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘’Bizim için iki devletli çözüm diye bir şey yoktur, hatta düşünce olarak bile. Yasadışılığı asla meşrulaştırmayacağız’’ dedi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber