Connect with us

GÜNDEM

Rum liderden, Erdoğan isteği

Published

on

GKRY lideri Nikos Hristodulidis Alfanews’e verdiği mülakatta, cesur kararlar alınmasını gerektirecek gelişmelerin yaşanacağını ve kendisinin bu kararları almaya hazır olduğunu açıkladı.

Hristodulidis aynı zamanda 2004 yılında yapıldığı gibi, kendisinin kabul etmeyeceği bir planı Kıbrıs halkının önüne getirmeyeceği konusunda güvence verdi.

Hristodulidis “Kıbrıs sorunu, Annan Planı ile çözülebilirdi, ancak Kıbrıs’ın AB üyeliğinden bir adım önce uluslararası toplum tarafından da trajik hatalar yapıldı” dedi.

Nikos Hristodulidis mevcut statükonun devam edemeyeceğini vurguladı. “Bu, herkes için bir uzlaşma olacaktır ancak ne yazık ki halkın hayali kurduğu adaletten, ki bu 1974 öncesi duruma geri dönüşten başka bir şey değdir, uzak olacaktır” dedi

Hristodulidis kritik bir konjonktürde Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasının iyi olabileceği görüşünü dile getirdi.

Nikos Hristodulidis, zamanın geçmesinin, Kıbrıs Rum tarafı aleyhinde sürekli olarak yeni olaylar getirdiğini belirtti.

GKRY lideri, yeni neslin olaylara farklı baktığını kaydederek, gençlerin çözüm istemediği yönündeki değerlendirmeyle hemfikir olmadığını ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Liderler arasında İsrail tartışması!

Published

on

KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides ile KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman arasında silahlanma ve İsrail konusunda sert bir tartışma yaşandığı öğrenildi.

Continue Reading

GÜNDEM

İsrail, Rum borsasını da satın alıyor!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta askeri varlığını ilerleten İsrail’in Kıbrıs Rum Menkul Kıymetler Borsası’nı da satın almak için görüşmelere başladığı ve sonuçlanması için hukuki görüş beklendiği bildirildi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar kadın şarkıcı yüzünden Türk düğünü engelledi: AİHM’den 5 bin avroluk fatura yedi!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta kızının düğününü kadın şarkıcı ve dansçıyla yapmak isteyen Kıbrıslı Türk babanın düğünü engellendi, konu AİHM’ne taşındı.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber