Connect with us

GÜNDEM

İlk adımı Azerbaycan’dan bekliyoruz

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü hakkında CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın ve Emir Ünlü’ye açıklamalarda bulundu. Töre, Kıbrıs’ın tanınmasıyla ilgili “İlk adımı Azerbaycan’dan bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Töre, ”Bugün 146 ülke Filistin’i tanıyor ama İsrail saldırılarına devam ediyor. Bizi sadece Türkiye tanıyor ve kılımıza kimse dokunamıyor. Dolayısıyla Türkiye ve Türk ordusu çok güçlüdür.” dedi.

“Kıbrıs’ta Rum kesimiyle aramızda federal yapı artık söz konusu değildir” diyen Töre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KKTC tanınmalıdır” sözlerine ithafen ”Önce bu tanınmayı Azerbaycan’dan bekliyoruz, daha sonra diğer Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’ye dost olan ülkelerden bu adımları bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türk halkının milli devleti olduğunu dile getiren Töre, KKTC’nin “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyenlerin milli devleti olduğunu vurguladı. 

KKTC’yi ve 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın yaratmış olduğu coğrafyayı Amerikalılar, Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar, Rumlar, Yunanlılar hediye etmiş değildir. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda dediğimiz o aziz şehitlerimizin bize hediyesidir. Kahraman gazilerimizin bize hediyesidir.” şeklinde konuşan Töre Yunanistan’ın üs kurma girişimlerine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz de KKTC’de üs kurarız.” açıklamasını da şu sözlerle değerlendirdi:

”Tabii ki Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne elbette dikkate alarak, daha caydırıcı olabilmek için hem hava üssü hem de deniz üssü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurabilir, büyütebilir, genişletebilir. Ama biz, Türk ordusu olarak, Türk güvenlik kuvvetleri olarak, mücahitler olarak orada hazırdayız, nöbetteyiz, takip ediyoruz.”

Töre, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Mari’de deniz üssü kurma girişimleriyle İsrail’in Güney Kıbrıs’ı lojistik üssü haline getirmesi konusunda ise ”Gerek Yahudileri destekleyen, İsrail’i destekleyen ülkeleri üs olarak kullanıyorsa ve İsrail de bunu üs olarak kullanacaksa, Güney Kıbrıs’taki bazı üsleri, tabii ki hedef haline gelecektir. Bunlardan vazgeçmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Yunanistan soluğu Libya’da aldı

Published

on

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Halife Hafter yönetiminin Libya-Türkiye deniz yetki anlaşmasını kabul edeceği haberleri üzerine soluğu Libya’da aldı


Haberin devamı için Dr. Sefa Karahasan X hesabını tıklayın.

Continue Reading

GÜNDEM

Rum medyasında Fidias’a ‘saldırı’ hedefi!

Published

on

KKTC Cumhurbaşkanı @ErsinrTatar ile röportaj yapan Fidais Rum medyasında çıkan haber ve yazılarda hedef gösteriliyor


Haberin devamı için Dr. Sefa Karahasan X hesabını tıklayın.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlardan Kıbrıs’ta ‘Türkleri dinlemeyin, ziyaret etmeyin’ politikası!..

Published

on

Rum Başkan @Christodulides yönetimin; Ada’yı ziyaret eden yabancı devlet başkanı ve diplomatların ‘KKTC’ye geçmemesi için sistematik bir çalışma’ başlattığı ve bunun da ‘sorunsuz şekilde’ uygulandığı belirtildi.


Haberin devamı için Dr. Sefa Karahasan X hesabını tıklayın.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber