Connect with us

GÜNDEM

Ekonomi yönetimi çöktü

Published

on

CTP milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, “Ekonomi yönetimi çöktü” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomik durum hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Barçın, Güney Kıbrıs’ın bütçe fazlası verirken Kuzey Kıbrıs’ın bütçe açığı vermesini eleştirdi ve hükümeti ekonomik yönetimde başarısız olmakla suçladı.

Barçın, Güney Kıbrıs’ın ilk altı ayda 424 milyon Euro bütçe fazlası verdiğini, buna karşılık Kuzey Kıbrıs’ın ise 3 milyar 542 milyon TL bütçe açığı verdiğini belirtti. Ayrıca, tüm dünyada enflasyon ve ekonomik kriz varken, hükümetin bu durumu kendi başarısızlıklarını örtmek için kullandığını söyledi.

Barçın’ın tam paylaşımı şöyle:

“EKONOMİ YÖNETİMİ ÇÖKTÜ

Kıbrıs’ın Güneyinde bütçe ilk 6 ayda 424 Milyon € Fazla verirken, Kuzeyinde ise 3 Milyar 542 Milyon ₺ Açık verdi.

‘Tüm Dünya’da enflasyon ve kriz var, bizde de bu sebeple ekonomik sıkıntılar var’ diyenlerin yalanı bir kez daha ortaya çıktı.

Ülkenin öznel koşullarını da gözeterek sorunları çözmek adına bir program çerçevesinde acil eylem planı uygulayacaklarına, “efendilerin” tek derdi kurultay ve kamuya torpille istihdam yapmak oluyor.

Size bir ilk adım önerisi.

Akaryakıtta indirim yapmanız gerekirken indirim yapmayıp, vergiyi artırma uygulamasından vazgeçin ve akaryakıttan aldığınız yüksek vergileri makul seviyeye çekip bir nebze de olsa piyasayı rahatlatın.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rumlardan ’emlakçı’ avı!..

Published

on

Rum Emlakçılar Birliği, KKTC’de emlakçılarla ‘iş birliği’ yapan Rum emlakçıların ve tüzel kişilerin peşinde düştü.

Continue Reading

GÜNDEM

Önce tutuklama sonra mal varlıklarına el koyma!

Published

on

Rum Emniyet Genel Müdürlüğü Suç Tespit Birimi ile Örtbas Suçlarıyla Mücadele Birimi; ”Rum mülkü kullandı, sattı, aldı” iddiasıyla Türk iş insanlarına, emlakçılara ve vatandaşa yönelik başlattığı ‘tutuklama’ ve ‘tutuklama kararlarının’ yanında ‘mal varlıklarına’ da el koyma adımı attı.

Fileleftheros’un manşetten verdiği habere göre; ‘’Kıbrıs Rum Polisi, (KKTC’de) Rumlara ait mal varlıklarda rol aldığı düşünülen aranan kişilere karşı uluslararası yakalama emri çıkarmanın yanı sıra, şüphelilerin mal varlıklarına da dondurma işlemi uygulaması’’ süreci başlattı.

Devamı aşağıdaki paylaşımda…

Continue Reading

GÜNDEM

Güney Kıbrıs’ta “organize suç örgütleri” “Uyuşturucu” ve “Kara Para” sorunu büyüyor

Published

on


Güney Kıbrıs’ta, Baf Belediye Başkanı Phaedon Phaedonos’un, ‘’ülkemiz uyuşturucu, kara para ve organize suç örgütlerinin merkezi oldu’’ açıklamasının yankıları yaşanıyor. Emniyet Müdürlüğü ile Phaedonos, açıklamalar nedeniyle bir birine girdi.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber