Connect with us

GÜNDEM

New York’ta üçlü görüşme riske girdi

Published

on

Rum basınında bugün yer alan bir haberde “Omega” televizyon kanalına konuşan ve haberde ismi belirtilmeyen BM Genel Sekreteri sözcüsünün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis tarafından açıklanan Kıbrıs sorunuyla alakalı üçlü görüşmeyle ilgili prosedürün yalnızca istişare aşamasında kaldığını söylediği belirtildi.

Alithia gazetesi “Omega’ya” dayanarak günler geçtikçe ve Rum hükümetinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tavrının değişmesi yönündeki iyimserliğine rağmen, 13 Ağustos’ta New York’ta üçlü bir görüşme yapılmasına dair ihtimalin uzaklaştığına işaret etti.

Gazete “Omega’nın” Guterres’in sözcüsüyle iletişim kurduğunu ve bu iletişimden, üçlü görüşmeyle ilgili prosedürün yalnızca istişare aşamasında kaldığının anlaşıldığını yineledi.

Gazete buna paralel olarak “Omega’ya konuşan BM’den kaynakların” üçlü görüşmenin gerçekleşmemesinin Genel Sekreterin çabasının başarısız olduğu anlamına gelmediği imasında bulunduklarını da belirtti.

Gazeteye göre “BM kaynakları” görüşmelerin ileri bir tarihte gerçekleşebileceğini belirtirken, bu ifadenin muhtemelen Eylül ayında New York’ta BM Genel Kuruluna gönderme yaptığı kaydedildi.,

Fileleftheros gazetesinde yer alan Mihalis İgnatiu imzalı bir yazıda ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Atina’yla iş birliği içinde BM Genel Sekreteri Guterres’i üçlü bir görüşme yapılması konusunda ikna ettiği savunuldu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

‘Ölü dalga’ vurdu, facia yaşandı!..

Published

on

KKTC’de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan ‘ölü dalga’nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar yeni bir savaşın eşiğinde

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

Continue Reading

GÜNDEM

Irkçı ELAM ile işbirliğinde Kıbrıs Türklerini boğma politikası

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber