Connect with us

GÜNDEM

Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığından vazgeçmeyiz

Published

on

Serdarlı ve bölge köylerinin kurtuluşunun 50’inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Serdarlı Atatürk Anıtı önünde dün akşam üstü düzenlenen törende, anıta protokol sırasına göre çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri ve diğer yetkililerle köylüler katıldı.

-Tatar: “Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığından vazgeçmeyiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz Faşist Yunan Darbesi’ne karşı adada barış ve huzurun sağlanması için 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının ardından Muratağa Sandallar ve Atlılar’da Kıbrıs Türklerine yönelik katliamlar gerçekleştirildidiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Serdarlı Sancağı’nın ise verdiği mücadeleler sonucu Serdarlı ve civar köylerinde yaşayanların katliamlardan kurtulduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün verdiği özgürlük ve varoluş mücadelesini gençlerin iyi bilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Yok oluştan varolduk. Mücahitlerimizin mücadelesi ve Türkiye’nin müdahalesiyle özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza kavuştuk”dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve askeri varlığının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta varılacak bir antlaşmada garantörlüğün ve askeri varlığının devamından vazgeçmeyeceklerini,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise antlaşmanın bir parçası olacağını kaydetti.

Gazze’de yaşananları dünya devletlerinin kınadığını ancaki müdahale etmeyip seyrettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkleri katledilirken Birleşmiş Milletlerin de seyrettiğini bu nedenle Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığının önemli olduğunu dile getirdi.

“Şehitleri ne unuturuz ne unuttururuz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri rahmetle andı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

”GÜNEY KIBRIS, MEKSİKA OLDU…”

Published

on

GKRY’nde yolsuzluklarla mücadele konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

‘GÜNEY KIBRIS, ABD’NİN 51’İNCİ EYALETİ; VALİ İSE ABD BÜYÜKELÇİSİ OLDU!’

Published

on

Politis yazarı Anastasia Petrou ”Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanları ve Valileri” başlıklı yazısında, GKRY’nin ABD’nin 51’inci eyaleti durumu getirildiğini vurguladı

Continue Reading

GÜNDEM

Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil

Published

on

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldığını, çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldığını belirtti.

Adaleti sağlamanın yalnızca yargının görevi olmadığının altını çizen Erhürman, “Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bu günde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, şunlar kaydetti:

“Sabah Adli Yıl Açılış Töreni’ndeydik. Çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldı. Onlar üzerine birkaç kelam etmek gerekirdi aslında bugün.

Ama biliyoruz ki adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil.

Yeni adli yıl, işleri her gün biraz daha zorlaşan yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza ve idari personele hayırlı olsun…”

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber