Connect with us

GÜNEY KIBRIS

Annita Dimitriu: Kıbrıs sorununun çözümü barış ve istikrarın anahtarıdır

Published

on

Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte Kıbrıs’ta barış ve özgürlüğün sağlanacağını ve bunun geniş bölgede güvenlik ve istikrar katalizörü teşkil edeceğini söyledi.

Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu tek öncelikleri ve en yüce hedeflerinin memleketin kurtulması ve yeniden birleşmesi olarak kalmaya devam ettiğini savundu.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre dün gerçekleştirilen bir anma töreninde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorunuyla ilgili bilindik tezlerini yineleyen Annita Dimitriu, yalnızca Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte Kıbrıs’ta barış ve özgürlüğün sağlanacağını ve bunun geniş bölgede güvenlik ve istikrar katalizörü teşkil edeceğini ileri sürdü.

Olguların iyimser olmalarına imkân tanımamasına rağmen çabalarından bir an olsun bile vazgeçmemeleri gerektiğini öne süren Dimitriu, hiçbir fırsatın kaybedilmemesi ve her dönüm noktasından da yararlanılması gerektiğine işaret etti.

Dimitriu Kıbrıs sorununa siyasi eşitliğe sahip iki kesimli iki toplumlu federasyon olan üzerinde uzlaşılmış çözüm çerçevesinde aynı zamanda BM kararları ile AB ve uluslararası hukuk ilkeleri ve değerleri temelinde sürdürülebilir bir çözüm bulunması hedefiyle, müzakerelerin başlamasına ilişkin kalıcı ve yorulmak bilmeyen çabalarını vurgulamaları gerektiğini de savundu.

Dimitriu konuşmasında doğru gidişata yönelik her türlü çaba ve inisiyatifi desteklemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

”GÜNEY KIBRIS, MEKSİKA OLDU…”

Published

on

GKRY’nde yolsuzluklarla mücadele konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

‘GÜNEY KIBRIS, ABD’NİN 51’İNCİ EYALETİ; VALİ İSE ABD BÜYÜKELÇİSİ OLDU!’

Published

on

Politis yazarı Anastasia Petrou ”Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanları ve Valileri” başlıklı yazısında, GKRY’nin ABD’nin 51’inci eyaleti durumu getirildiğini vurguladı

Continue Reading

GÜNEY KIBRIS

‘Cumhurbaşkanımız mı var, şovmenimiz mi?’

Published

on

‘Şovmen’ eleştirilerinin odağındaki isim Rum Cumhurbaşkanı @Christodulides! Rum lider, son dönemde yaptığı açıklamalarda ‘samimiyetsiz’ bulunuyor; halk arasındaki desteği giderek düşüyor.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber