Connect with us

GÜNDEM

UBP’den güç gösterisi, parti içi yarış birliği bozamadı

Published

on

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in daveti ile öğle yemeğinde buluşan UBP milletvekilleri “birlik” mesajı verdiler.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel’in daveti ile öğle yemeğinde buluşan UBP milletvekilleri “birlik ve beraberlik” mesajı verdiler. Meclis Başkanı Zorlu Töre dışındaki bütün milletvekillerinin katıldığı yemek oldukça neşeli geçti.

Bir süreden beri kurultay gerilimi yaşayan UBP milletvekillerinin buluşmasında Başbakan Üstel ile başkan adayı Hasan Taçoy’un yan yana oturduğu dikkati çekti. Yemeğe katılmaması beklenen Üstel muhalifi milletvekillerinin de yemekte hazır olması, Üstel’in kurultay sürecini tamamen kontrol altına aldığı ve kurultay sonrasında da sorun yaşanmayacağı değerlendirmelerinin yapılmasına neden oldu.

Kurultay’a yönelik kampanyasını “istikrarla ve iktidarda yola devam” sloganı ile sürdürmekte olan Başbakan Üstel ile genel başkan adaylarından Hasan Taçoy arasında milletvekillerini bir araya getirme konusunda farklılıklar oluşmuş ve Başbakan Üstel’in yemek daveti sonrasında Taçoy’dan “milletvekillerini toplama” önerisi gelmişti.

Üstel’in davetinin tam katılımla gerçekleşmiş olması, Üstel’in partiye hakim olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Yemekte parti içi yarışın UBP’de birlik ve beraberliği bozmadığı mesajı da net olarak verilmiş oldu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

‘Ölü dalga’ vurdu, facia yaşandı!..

Published

on

KKTC’de meydana gelen feribot faciası ile ilgili konuştuğum üst düzey bir yetkili denizde oluşan ‘ölü dalga’nın oluşması sonrasında facianın yaşandığını söyledi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar yeni bir savaşın eşiğinde

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, İsrail’i Güney Kıbrıs’a öyle derinlemesine bulaştırdı ki, yaşananlar nedeniyle Rum halkı bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

Continue Reading

GÜNDEM

Irkçı ELAM ile işbirliğinde Kıbrıs Türklerini boğma politikası

Published

on

Kıbrıs Rum liderliği, bir yandan Güney Kıbrıs’ı bölgesel gerilimlerin ve saldırıların hedefi haline getirirken, diğer yandan Kıbrıs Türklerine yönelik sistematik haksızlıkları, ambargoları ve engellemeleri her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Kıbrıs Türklerinin dünya ile iletişim kanallarını kesme, ekonomik ve kültürel izolasyonu derinleştirme çabaları, adeta bir devlet politikası haline gelmiş durumda.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber