Connect with us

GÜNDEM

KKTC’de Türkiye’den gelen heyetlere pahalı yemek yediriliyor tartışması

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Meclis Başkan Yardımcısı Özdenefe’nin “Türkiye’den gelen heyetlere pahalı yemek veriliyor” iddialarına ilginç bir yanıt verdi:

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe’nin, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin “geriye dönük harcamaları onaylatmaya çalışması” ve Türkiye’den gelen heyetlere çok pahalı yerlerde yemek verdiğine ilişkin” eleştirileri Töre’yi kızdırdı.

Başkan Töre Kıbrıs Tv canlı yayınında Elif Şen Çatal’ın bu konuya ilişkin  sorusuna verdiği yanıtta “TBMM Başkanı’nı Meydan Dürüm’e mi götürecektim” diyerek ilginç bir yanıt verdi.

Töre, CTP’nin nisap vermemesi nedeniyle Meclis Divanı’nın zamanında toplanamadığını ve geriye dönük ödemelerin onaylatılmasının daha önce de yaşandığını belirterek, bu konularda açıklama yapan Özdenefe’ye yanıt verdi.

Töre şunları söyledi:

“Bu ilk defa olan bir şey değil, daha önce de oldu. Çünkü Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan veya bir Bakan aniden mesela Türkiye’ye gitme zorunluluğunda olabilir. Bunun ödemesi daha sonra yapılmasını isteyebilir. Hükümetteki sistemde bu kararı Bakanlar Kurulu alır, Meclis için ise Divan bu kararı alır. Ben Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından İstanbul’a davet edildim.

4-5 defa üst üste Divan kurulunu çağırdım. Ama CTP’nin sadece bir üyesi divana geliyor ve nisap sağlamayız, UBP’liler katılsın biz sonra geliriz” diyorlar. Divandaki bir arkadaş ameliyat oldu ve uzun süre toplantılara katılamadı. Bir diğer arkadaş da iki kez yurt dışında olduğu için divan toplantılarına katılamadı, bir diğer vekil de hem annesi hem de babası bu yaz aylarında yoğun bakımda kalmak durumunda kaldı.

Bu toplantılarda bir vekilimiz eksik kalıyor, CTP destek vermiyor. Hem divan toplantısına katılmıyorsunuz hem de engellemek istemiyoruz diyorlar. Fazilet hanım parti kararımız var nisap vermeyeceğiz diyor. Genel Kurul toplantılarında bunu yapıyorlar ama Divan’da da bunu yapıyorlar ki Divanda bu böyle olmaması lazım.

Yani ben 20 YTemmuz2un 50. Yılı dolayısıyla İstanbul’da yapılacak bir toplantıya tabi ki katılacağım. Ama divan bir türlü toplanmıyor. Tarihi geldi, benim buraya gitmek gerekiyor, divan toplanamadı diye gitmeyim mi? Burada bir tek bilet parasının kararı alınacaktı. Sonuçta biz ortaya davetli gittik. “Geriye dönük olmaz” diyorlar ama geçmişte de alındı geriye dönük ödeme kararları. Kendisi daha önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop geldiğinde biz Meclis olarak Sayın Şentop’a Concorte Otel’de bir yemek verdik.

Fiyatlarını sordu Fazilet Özdenefe, biz de söyledik. Bu yemek çok pahalıdır dedi ve hayır oyu kullandı. Yani TBMM Başkanı’nın yemeğine hayır dedi. Ne yapacaktık TBMM Başkanı’nı Girne kapısındaki Meydan Dürüm’e mi yoksa başka bir yere mi götürecektik? Zaten orada konaklıyordu. Sonuçta güvenlik açısından da mekanlar önemlidir. Fuat Oktay da gelmişti, O’na verilen yemeği de imzalamam diyor.

Heyet geldi, elbette yemek de vereceğiz, araç tahsisi de yapacağız. O zaman Divan’a gelseydiniz, şimdi de geriye dönük karar alınmasını eleştiriyorlar! Pahalı deyip “hayır oyu” verdiği yemeğe Sayın Özdenefe de başkanı Tufan Erhürman da gelip bir afiyetle o yemeği yediler pahalı olmasına rağmen. Bunlar incir çekirdeğine sığmayacak meseleler.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

”GÜNEY KIBRIS, MEKSİKA OLDU…”

Published

on

GKRY’nde yolsuzluklarla mücadele konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

‘GÜNEY KIBRIS, ABD’NİN 51’İNCİ EYALETİ; VALİ İSE ABD BÜYÜKELÇİSİ OLDU!’

Published

on

Politis yazarı Anastasia Petrou ”Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanları ve Valileri” başlıklı yazısında, GKRY’nin ABD’nin 51’inci eyaleti durumu getirildiğini vurguladı

Continue Reading

GÜNDEM

Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil

Published

on

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldığını, çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldığını belirtti.

Adaleti sağlamanın yalnızca yargının görevi olmadığının altını çizen Erhürman, “Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bu günde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, şunlar kaydetti:

“Sabah Adli Yıl Açılış Töreni’ndeydik. Çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldı. Onlar üzerine birkaç kelam etmek gerekirdi aslında bugün.

Ama biliyoruz ki adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil.

Yeni adli yıl, işleri her gün biraz daha zorlaşan yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza ve idari personele hayırlı olsun…”

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber