Connect with us

GÜNDEM

Gazze’de çığlık çığlığa ölen çocukları izliyorsun

Published

on

Rum yazar George Kallinikou, Gazze’de yaşanan soykırıma sessiz kalan Rum yönetimini ağır sözlerle eleştirdi ve açlıktan çığlık çığlığa ölen çocukları izlediğine vurgu yaptı. ‘’Avrupa Birliği’nin de iki yüzlü olduğunu’’ söyleyen George Kallinikou yazısında şunları kaydetti:

Gazze’de çocukların öldürüldüğü ve sivillerin açlıktan öldüğü bir ortamda, insanların hesap vermesi gerektiği yönündeki apaçık talebe (Yunanistan ve Rum kesimi) “hayır” dedi.

Parmağımızın arkasına saklanmayalım. Güney Kıbrıs’ın İsrail’le ilişkisi siyasi ve enerjik açıdan önemlidir. Ayrılığı isteyen yok. Ancak bunun için sorumluluk duygusu ve insana saygılı bir tavır gerekir. BM’nin kıtlık konusunda alarm verdiği ve Gazze’yi “dünyada bir çocuk için en tehlikeli yer” olarak nitelediği bir dönemde, ekonomik veya jeopolitik anlaşmalarla sessizliğin satın alınmaması gerekiyor.

Başkan Nikos Christodulides koruduğu “dengelerle” övünebileceğini sanıyorsa, bunu hastane ve okul yıkıntıları altında çocuklarının cesetlerini çıplak elleriyle kazan anne babalara doğrudan söylesin . Çocuklarının açlıktan yavaş yavaş ölmesini titreyerek izleyen binlerce anne babaya anlatsın bunu. 

Onlara insan hayatından üstün olan şeyin ne olduğunu tam olarak anlatsın. Kıbrıs Cumhuriyeti, insanlığın sesi olmak yerine, elverişli bir müttefik rolüyle sınırlandı. Bazıları, çocukları ölümden kurtarmak için Filistinlilerin Hamas’tan kurtulması gerektiğini savunuyor. Gerçekten bu, ikiyüzlülüğün en büyüğüdür. 

Tarih, ayağa kalkanları, sesini yükseltenleri ve insanlığa sahip çıkanları hatırlar. Ancak aynı zamanda kötülüğe karşı tarafsız bir duruş sergileyenleri, hatta daha kötüsü onu destekleyenleri de anar. Kıbrıs Cumhuriyeti bu kavşakta sessiz kalmayı tercih etti. Ancak bu sessizlik, Gazze’deki açlıktan ölen çocukların çığlıkları kadar sağır edici.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Liderler arasında İsrail tartışması!

Published

on

KIBRIS Rum yönetimi Başkanı Nikos Christodulides ile KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman arasında silahlanma ve İsrail konusunda sert bir tartışma yaşandığı öğrenildi.

Continue Reading

GÜNDEM

İsrail, Rum borsasını da satın alıyor!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta askeri varlığını ilerleten İsrail’in Kıbrıs Rum Menkul Kıymetler Borsası’nı da satın almak için görüşmelere başladığı ve sonuçlanması için hukuki görüş beklendiği bildirildi.

Continue Reading

GÜNDEM

Rumlar kadın şarkıcı yüzünden Türk düğünü engelledi: AİHM’den 5 bin avroluk fatura yedi!

Published

on

Güney Kıbrıs’ta kızının düğününü kadın şarkıcı ve dansçıyla yapmak isteyen Kıbrıslı Türk babanın düğünü engellendi, konu AİHM’ne taşındı.

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber