@Christodulides yönetiminin son dönemde KKTC’de emlak işi yapanları isim isim tespit etmesi ve tutuklama furyası başlatması sonrasında Kıbrıs Türk tapu kayıtlarının Rumlara ‘sızdırıldığı’ yönünde tartışmalar daha da arttı
'KKTC'de tapu kayıtları Rumlara sızdırılıyor'
@Christodulides yönetiminin son dönemde KKTC’de emlak işi yapanları isim isim tespit etmesi ve tutuklama furyası başlatması sonrasında Kıbrıs Türk tapu kayıtlarının Rumlara 'sızdırıldığı' yönünde tartışmalar daha da arttı.… pic.twitter.com/SMhaLegAP7
— Dr. Sefa Karahasan (@sefakarahasan) May 24, 2025
Dışişleri Bakanı @HakanFidan‘ın, Kıbrıs Rum yönetimi lideri @Christodulides‘in ”Kazakistan temaslarından duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle Astana’ya yapacağı ziyareti iptal ettiği” öne sürüldü.
📍Dışişleri Bakanı @HakanFidan'ın, Kıbrıs Rum yönetimi lideri @Christodulides'in ''Kazakistan temaslarından duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle Astana'ya yapacağı ziyareti iptal ettiği'' öne sürüldü.
Kazakistan Cumhurbaşkanı @TokayevKZ, Kıbrıs sorununa atıf yaparak, ‘Kıbrıs’ın toprak bütünlüğüne saygı duyulması’ çağrısı yaptı. Kıbrıs Rum liderliği, Astana’da Büyükelçilik de açtı.
📍Kazakistan Cumhurbaşkanı @TokayevKZ, Kıbrıs sorununa atıf yaparak, 'Kıbrıs'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulması' çağrısı yaptı. Kıbrıs Rum liderliği, Astana'da Büyükelçilik de açtı.
‘’Tüm ülkeler Birleşmiş Milletler Şartı’nı ve uluslararası hukukun temel ilkelerini katı bir… pic.twitter.com/0qy7U07EhY
— Dr. Sefa Karahasan (@sefakarahasan) June 3, 2026