Connect with us

GÜNDEM

50 gemi KKTC’yi selamlayacak

Published

on

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin çok maksatlı amfibi gemisi TCG Anadolu’nun Barış Harekatı’nın Yıldönümü vesilesiyle KKTC’ye geleceğini ve 50 gemi ile geçit yapacağını duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Büyük bir gururla, 50’nci Yıldönümünü icra edeceğimiz Kıbrıs Barış Harekatı’nın anlam ve önemini vurgulamak, Adaya huzur getiren Harekatın başarısını geniş katılımlı bir şekilde kutlamak maksadıyla, Milli Savunma Bakanlığı ile KKTC makamlarının koordinesinde, kahraman Kıbrıs gazilerimiz ve yakınlarının da katılacağı resmi törenler, anma yürüyüşleri ve şehitlik ziyaretleri TCG Anadolu’nun KKTC liman ziyareti ve 50 gemi ile denizde geçit töreni, Türk Yıldızları akrobasi timi gösterisi ve muharip uçak geçişi, 50 pare top atışı, bando ve mehteran birliği ile ünlü sanatçıların katılımıyla konserler, Mutlu Barış Harekatı semineri, makale yarışması, spor müsabakaları, ağaç dikimi, film gösterileri başta olmak üzere birçok faaliyetin icra edilmesi planlanmaktadır”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

”GÜNEY KIBRIS, MEKSİKA OLDU…”

Published

on

GKRY’nde yolsuzluklarla mücadele konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

‘GÜNEY KIBRIS, ABD’NİN 51’İNCİ EYALETİ; VALİ İSE ABD BÜYÜKELÇİSİ OLDU!’

Published

on

Politis yazarı Anastasia Petrou ”Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanları ve Valileri” başlıklı yazısında, GKRY’nin ABD’nin 51’inci eyaleti durumu getirildiğini vurguladı

Continue Reading

GÜNDEM

Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil

Published

on

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldığını, çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldığını belirtti.

Adaleti sağlamanın yalnızca yargının görevi olmadığının altını çizen Erhürman, “Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bu günde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, şunlar kaydetti:

“Sabah Adli Yıl Açılış Töreni’ndeydik. Çok önemli konuşmalar ve saptamalar yapıldı. Onlar üzerine birkaç kelam etmek gerekirdi aslında bugün.

Ama biliyoruz ki adaleti sağlamak yalnızca yargının görevi değil. Küçücük çocuklarımıza, gençlerimize bu eşitsizliğin, adaletsizliğin fütursuzca yaşatıldığı bugünde başka herhangi bir şey üzerinde konuşmak kolay değil.

Yeni adli yıl, işleri her gün biraz daha zorlaşan yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza ve idari personele hayırlı olsun…”

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber