Connect with us

GÜNDEM

Siber’den siyaseti bırakmadım açıklaması

Published

on

Eski Meclis Başkanı ve eski Başbakan Dr. Sibel Siber, ‘Nasıl bir siyaset izlenmeli’ noktasında araştırmalar yaptığını açıkladı.

Eski Meclis Başkanı ve geçiş hükümeti döneminde Başbakanlık görevi yapan Dr. Sibel Siber, KIBRIS TV’de yayınlanan Taşlar Dökülürken programında Hasan Hastürer’in sorularını yanıtladı.

Ülkenin iyi yöneltilmediği iddiasını ortaya koyan Dr. Siber, buna “dur” denilmesi gerektiğini söyledi.

İyi bir politikacı olmak için muhalefetteyken söylenilenlerin iktidardayken yapılması gerektiğini kaydeden Siber, “İyi bir politikacı ancak böyle olunur. İyi politikacının kökünde ülkeyi sevmek vardır. Ben bir şey olayım diye değil, topluma bir şey vereyim diye heyecan duymalısınız. Bunun için de bir birikiminiz olmalı. Politika aracılığıyla bu birikimi halka vermekten daha mutlu bir nokta olamaz. Gerek Başbakanlık’ta gerek Meclis Başkanlığı’nda yaptığımız işlerden büyük mutluluk duydum, hiç pişman olmadım.” dedi.

“Daha yapılacak çok şey var”

Hastürer’in “Siyaset defterini kapattınız mı?” sorusuna “hayır kapatmadım” yanıtı veren Siber, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyorum. “Nasıl bir siyaset izlemeliyiz” konusunda araştırma yapıyorum.

Çünkü bu ülke için üzülüyorum. Gerek meslekte doyuma ulaşmış, gerekse siyasette en üst yere gelmiş, maddi manevi bir beklentisi olmayan bir insanım. Ülkeyi çok seven, gailesi olan bir insanım. Dünyayı gezeyim, torun bakayım diye bir karakterim yok. Ben ülkem için siyasete devam etmek istiyorum.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Bakanlar Kurulu, Kıbrıslı Türk’e mal iadesi ve tazminat ödemesini onayladı

Published

on

Rum Bakanlar Kurulu, Kıbrıslı Türk’e mal iadesi yapılmasını ve 2 milyon 123 bin 950 Euro tazminat ödemesini onayladı.

Avukat Murat Metin Hakkı, Dizdarköy ve Pera Chorio’daki taşınmaz mallarla ilgili olarak 2019’dan beri Güney Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde devam eden davanın sonuçlanma aşamasına geldiğini kaydetti.

Avukat Hakkı, davaya ilişkin Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yaptı.

18 taşınmaz malda tamamen veya hisseli olarak hak sahibi olan davacının 1960 öncesi ailesiyle önce Türkiye sonra İngiltere’ye göç ettiği ve babasının 1998’de vefatıyla Türkiye’deki aile işlerinin başına geçtiğini belirten Hakkı, 1954’te vefat eden babaanne adına kayıtlı olan malların 2010’da başlayan tereke işlemlerinin 2014’te sonuçlandırılmasıyla tek torun olan davacının adına kaydettirildiğini söyledi.

“7 civarındaki taşınmaz malda onlarca göçmen evi inşa edildi. Bunların bazılarının içinden yol geçti veya bir takım bölümler civardaki okullara avlu olarak kullanım maksatlı tahsis edildi.” diyen Hakkı, müvekkilinin 2014’ten başlayarak birçok kez Rum Yönetimi İçişleri Bakanlığı’ndan ödeme ve iade talep ettiğini ancak cevap alamadığı için 2019’da dava açmak zorunda kaldığını anlattı. 

“DAVACI, 74 ÖNCESİ ADADAN GÖÇ ETTİ VE KUZEY’DE ESKİDEN RUM MÜLKİYETİNDEKİ TAŞINMAZLARDAN İSTİFADE ETMEDİ”

Hakkı, müvekkilinin Rum mahkemesine mülkiyet hakkı ihlali iddiasıyla mal iadesi ve tazminat talebiyle başvurduğunu ifade etti.

Hakkı, başvuru ardından başlatılan dava sürecine ilişkin şunları kaydetti:

“Müvekkilimin ailesi ve bağlantıları uzun süre yetkili makamlarca araştırıldı. Kuzey’de 1974 öncesi Rumlara ait herhangi bir mülkten istifade etmediği teyit edildi. Mahkemede duruşma takviminin belli olmasıyla uzlaşı görüşmeleri hızlandı. Rum Hükümeti geçtiğimiz aylarda dostane çözüm önerdi. 

Rum Bakanlar Kurulu’nun geçen hafta onayladığı uzlaşıya göre, halen göçmen tasarrufunda olan ve kamu maksatlı kullanılan 7 taşınmaz mal için toplam 2.123.950 euro istimlak tazminatının nakit olarak ödenecek. Toplam 91,292 metrekare büyüklüğünde olan kalan tüm mallar da vasilik yasası kapsamından çıkartılarak boş şekilde tamamen müvekkilinin serbest tasarrufuna sunulacak.”

Hakkı, Güney’deki Türk mallarıyla ilgili dava açan kişilerin 1974 öncesinde adadan göç etmiş ve Kuzey’de eskiden Rum mülkiyetindeki taşınmazlardan hiç istifade etmemiş biri olması halinde birçok kez tazminat aldığını veya malının serbest bırakıldığını da kaydetti.

“HALEN KUZEY’DE YAŞAYAN, 1974 SONRASI ADA DIŞINA ÇIKAN KİŞİLERİN DURUMU DAHA KARMAŞIK”

Halen Kuzey’de yaşayan veya 1974 sonrası ada dışına çıkan ve/veya mallarına 1974 sonrasında hükümetçe el konan kişilerin durumunun daha karmaşık olduğunu belirten Hakkı, bu durumun yakın zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gündemine gelecek üç davada ele alınacağını söyledi.

Avukat Hakkı, bu davaların ikisinin kendisinin takip ettiği Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Vakfı mülkleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Continue Reading

GÜNDEM

NATO üyeliği halinde garanti ve ittifak anlaşmaları ortadan kalkar

Published

on

Continue Reading

GÜNDEM

NATO AB değil, Anavatan Türkiye keyfi siyasi kararlara izin vermeyecektir

Published

on

Continue Reading

ÖNE ÇIKAN

Kıbrıs'ta doğru yorum, doğru haber